BANAZ ÇÖP TRANSFER İSTASYONU YAPILIYOR

Banaz Çöp Transfer İstasyonuna Zeka’dan 410 bin lira hibe…

İhale 16 Aralık 2016 tarihinde yapılacak.

Zafer Kalkınma Ajansınca TR33 Bölgesi’nde sürdürülebilir bir çevre için modern ve yenilikçi altyapıların tesis edilmesi suretiyle Bölge’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması amacıyla 2016 yılında çağrıya çıkılan Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programı (2016 SÜÇEP) hibe başvuruları sonuçlandı.

Banaz Belediyesi Proje Ekibi tarafından hazırlanan “Banaz Çöpten Kurtuluyor” isimli proje ise desteklenmeye değer bulundu.

Şabanköyü yolu üzerinde bulunan Çöplük alanına kurulacak olan Çöp Transfer İstasyonu ile artık İlçemizden toplanan çöpler günlük olarak Uşakta bulunan İşleme Tesisine gönderilecek. Bu işlemle eş zamanlı olarakta mevcut çöplük alanı rehabilite edilerek zaman içerisinde kaldırılacak.

Zeka’dan 410 bin lira hibe ile tamamlanacak

Projenin 586.000 lira olan toplam bütçesine Zafer Kalkınma Ajansı 410.772 TL destek verirken Belediye öz kaynaklarından ise 176.045 lira harcanacak.

Hibe sonuçlarının açıklanmasından sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Zafer ARPACI şöyle konuştu.

İlçemiz çöplük alanı Şabanköy yolu üzerinde bulunuyor ve vatandaşlarımızdan bu alanın rehabilite edilmesi ile ilgili yoğun talep var. Proje ekibimiz tarafından hazırlanan Hibe Başvurusu Zafer Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunarak 410.000 lira desteklenmeye layık bulundu. Çöp Transfer İstasyonunun tamamlanması ile çöpler günlük olarak Uşaktaki İşleme Tesisine gönderilecek ve çöp birikmeyecek. Bu arada ise biz mevcut çöplüğü rehabilite edeceğiz. Böylelikle zaman içerisinde çöplük tamamen ortadan kalkacak. Halkımızın şikayetine maruz kalan bu çöplük sorununu ortadan kaldırmış oluyoruz.

Bugüne kadar Zafer Kalkınma Ajansının çağrıya çıktığı tüm proje başvurularından başarı ile faydalandık. Amacımız belediyemiz kaynaklarını en az kullanarak projelerimizi tamamlamaktır.” dedi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre Çöp Transfer İstasyonu 6 ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçecek.