ELEKTRİKTE BANAZ\'A DEV YATIRIM

İlçemizin Elektrik ile ilgili sıkıntıları son buluyor.

8 Milyon TL’ye İhale edilen 154 KV lık Banaz Trafo Merkezi  İlçemiz sanayi sitesinin arkasında bulunan hazineye ait arazide yapımı başladı.

İlçemizin elektrik ihtiyacı yüksek gerilim hatlarından lokal trafo merkezleri aracılığı ile bugüne kadar gideriliyor. Özellikle kullanımın yoğun olduğu dönemlerde ve kış aylarında sıklıkla meydana gelen elektrik kesintileri hem sanayi esnafımızın hemde vatandaşlarımızın tepkisini çekiyordu.

2015 yılında dönemin Enerji Bakan Yardımcısı Murat Mercan’ın Banaz Belediyesini ziyaretinde Belediye Başkanımız Zafer ARPACI tarafından gündeme getirilen ve özellikle kurulması planlanan Banaz OSB’nin de en önemli enerji kaynağı konumundaki Banaz Trafo Merkezi projesi nihayet ihalesi yapılarak 20.01.2017 tarihinde yüklenici ile sözleşme imzalandı.

Belediye Başkanımız Sayın Zafer ARPACI’nın konu ile açıklaması şöyledir.

“Elektrik enerjisinin, üretimden iletim sistemine aktarılması ve iletim sisteminden dağıtım şebekesine bağlantı noktasında yer alan trafo merkezleri (diğer adıyla şalt sahaları) gelişmişliğin simgesi olan “elektrik enerjisi arz güvenirliği” açısından hayati öneme sahip tesislerdir. İlçemize bu tesisin kurulması demek, evlerimizde kesintisiz ve stabil elektriğin bulunmasının yanı sıra özellikle sanayi için büyük önem arz etmektedir.

İlçemizin geleceği için en önemli proje olarak gördüğüm Organize Sanayi Bölgesi Projemizinde  elektrik ihtiyacını da karşılayacak büyüklükte olan Banaz Trafo Merkezi yapımına başlanmıştır. Şu an hafriyat çalışmaları devam etmekte olup önümüzdeki mart ayı içerisinde tamamlanarak İlçemizin hizmetine sunulacak. “